dimarts, 15 de desembre del 2009

per començar amb...

... alguna recomanació musical:

De la terra menorquina CRIS JUANICO. De la terra mallorquina una negra que canta flamenc fusió, BUIKA, increible "Mi Niña Lola". De l'Argentina amb més fusió GOTAN PROJECT. Descubriments del festival Primavera Club (el de la setmana passada): LITTLE JOY (molt però que molt recomanables), THE PASTELS (indie rock molt instrumental), STANDSTILL (uf, coses rares, però coses maques com "1,2,3 Sol" minut 1.57 = vasos, cucharas...). Per no obviar i recomanat per la meva assessora més valiosa: THE CINEMATIC ORCHESTRA, BEIRUT... molta música inspiradora. PINK MARTINI (segur que els coneixes! el Sympathike the Pink Martini... mundialmente famoso). Les meves enamorades en l'àmbit electro: GOLDFRAPP i PORTISHEAD i la cosina germana MASSIVE ATTACK. Les meves enamorades no electro: FEIST, DIANA KRALL, RUSSIAN RED, FIONA APPLE, MACY GRAY, NORAH JONES (acaba de treure un disc), MARIA MENA. Momentazos amb TRAVIS ("Why does it always rain on me") i FRANZ FERDINAND ("Take me out"), descobriments a d'altres festivals (el Faraday, festival pop per excel·lència, a l'estiu): THE MUMMERS (si t'agrada bjork... jo vaig flipar), ANJA GARBARECK, THE DIVINE COMEDY. La nova generació amb aires de The Boss... THE WALLFLOWERS. Veus sense instruments CAMILLE.

Perque canta de puta mare i perquè està tremenduuuu THE NEW RAEMON (català, 35 anys i dues nenes), altres que encara no he anat a veure i ja trigo SIDONIE (el disc del 2009 no m'agrada tant...). Bojos i/o genis com ANTHONY&THE JOHNSONS (bandes sonores de la Isabel Coixet). Els clàssics BEN HARPER, JACK JOHNSON.

I de la banda sonora d'Anatomia de Grey a posar-se les botes (tot al spotify): THE POSTAL SERVICE, MARIA TAYLOR, THE DITTY BOPS...

Ja m'ho diràs!

Pd. ui, com em podia deixar el que escolto dia sí, dia també... ESTANISLAU VERDET.

13 comentaris:

Polen de Amapolas ha dit...

Si o si, una excel·lent nota en la tria musical ;)

Altres recomanacions que ampliaran la teva llista de enamorades no electro (bé alguna si ho és :p) Silje Nergaard (Port of Call), Stina Nordstam (The world is Saved) o la nostra estimada cantant de Portishead, Beth Gibbons (Out of season, per desgràcia l'únic que ha fet!)

Per fer-li la competència a l'estanislau Verdet: Mishima.

La fusió de la Nina Miranda o la bossanova de la Bebel Gilberto(hi ha algun remix molt recomanable).

Nous descobriments primaverales gràcies a la nostra colega más groupie, The Wave Pictures i el seu Kiss me Kiss me! o descobriments BAM com els Barcelonins Lek Mun!

:)

lasoniete ha dit...

ostrasssssssssss gemma! Aquesta sí que és una bona ampliació del post inicial... hauré de començar a posar noms a l'spotify!

Polen de Amapolas ha dit...

desgraciadament no tot hi és a l'spotify :(, però el que no trobis t'ho passo!

petonets

Carles ha dit...

Hòstia, gràcies per la llista... Tinc l'emule que treu fum!!! Jo hi afegiria potser també Manel (ai, quin fallo no posar-ho, no?), Lucky Jim, Ayo, Imogen Heap, Frou Frou... i per acabar una llista que podria ser interminable, Gossip i la cançó "Heavy Cross"...

Polen de Amapolas ha dit...

Ostres Carles m'has sorprès! No sabia que t'agradava la música de Frou frou. No l'hagués fet amb tu, això vol dir que no et conec gaire :p.

Estic d'acord amb la menció de Manel, jeje.Que despistades Sònia!

Aquí va una altre recomanació per perdre's en un espai bonic i agradable, una mica de Her Space Holiday.

Apali, una abraçada.

Carles ha dit...

Jajajaja... L'eclecticisme té aquestes coses... XD

Continuo la llista amb... Macy Gray (sé q no és nova però l'he descobert profundament auqets any), Amon Tobin, Shantel, Kings of convenience, Quimi Portet (brutal el darrer disc), Lali Puna, FM Belfast (directe d'Islàndia), i per acabar Zero 7

Abraçus !

Carles ha dit...

Ah !!! i aquest video també !!! http://www.youtube.com/watch?v=VjHERV_FLb8

Polen de Amapolas ha dit...

t'agrada la música del vídeo o la noia que canta?jajaja

Zero 7 clàssic que no pot fallar, tot i que el darrer disc no mola molt :(. M'agrada molt Alpha..

Shantel...tu i l'isaak farieu migues jjeje

Carles ha dit...

M'agrada el canvi de ritme, les guitarres, l'escenografia, la barreja entre el rap i el popi amelie, el joc de llum, la cançó i el que diu, l'escenari rodó... i la noia, va, també, perquè no dir-ho...

Shantel? Un descobriment de l'Etnival 09 de Girona. La cosa no va de descobriments? XD Suposo que també m'agrada molt perquè em recorda el moment, però on estigui l'autenticitat del Bregovic que es tregui la resta... Espectacular el concert del Palau!!!

Carles ha dit...

I Sanjosex ! ;-)

lasoniete ha dit...

mare meva... us heu posat les botes, eh!

doncs mira, a mi Manel em surten per les urelles... tant escoltar-los m'en he saturat.

Polen de Amapolas ha dit...

jajaja Ole la Soniete! això si que és tenir criteri propi

petonets

Carles ha dit...

Sí, sí... criteri "popi" Jajajajajaja