dijous, 4 de febrer del 2010

el cost d'oportunitat

a la universitat vaig tenir una assignatura dura: Economia. una troncal que s'havia d'aprovar sí o sí per poder obtenir el títol de Llicenciada. no sóc de ciències i em costa molt situar-me en l'espai, trobar relacions entre intangibles: temes llunyans, extranys, que depenen de moltes variables. però no va ser aquest el cas de l'assignatura, que em va ajudar a entendre el funcionament del món, perquè si alguna cosa sabem, és que les decisions econòmiques dels països marquen el full de ruta del mapa mundi. un concepte que em va encantar va ser l'anomenat COST D'OPORTUNITAT, perquè podia aplicar-lo directament a cadascuna de les decisions que he pres a la vida... es tracta d'aquell cost que té en compte el que deixes de guanyar quan tries una opció, entre dues. sempre s'ha de renunciar a alguna cosa.

3 comentaris:

Carles ha dit...

Has hagut de mirar els apunts? XD Jo em vaig quedar amb un tal Pareto i els seus canvis inferiors i superior i el punt òptim (que a vegades sembla una entelèquia), les externalitats i les conseqüencies en generacions posteriors, la TIR i el VAN... per no parlar de mecanismes de decisió, votacions, prioritzacions, subastes... ara, de la teòria a la pràctica hi ha un munt...

lasoniete ha dit...

eieiei! jo no he mirat els apunts i tu sembla que has repassat el curs sencer, eh!
l'altre dia algú va preguntar sobre aquest tema i vaig buscar a les calaixeres de... la memòria!

Carles ha dit...

Jajajaja... Economia micro, economia macro, hisenda pública, avaluació polítiques públiques, economia mundial, finances públiques... masses assignatures sobre economia com per no recordar algunes coses XD Però si tens algun dubte tinc un munt de llibres per aquí! i un article al meu blog ;-)