dimarts, 23 de març del 2010

KATE MILLETT

KATE MILLETT, amb dues T, és el nom d'una dona que, si més no, ha fet història. Esriptora i escultora nascuda al '34, va tenir una vida, si més no, intensa i sacsejada escoltant-la parlar el passat dilluns en un cicle de xerrades organitzat per la Diputació de Barcelona, que sota el nom de "El fil d'Ariadna", ha intentat recuperar veus femenines i feministes que al llarg dels temps i vingudes de tots els racons del món, s'han posicionat a favor dels drets de les persones, i per extensió, els drets de les dones.
"Allò personal és polític" és la frase a partir de la qual es desentramava la seva conferència, que va llegir i va interpretar (quina personatge!) durant una hora sencera. Aquesta frase de partida és també des del meu punt de vista un punt i final: el fil d'Ariadna que va portar al trencament dràstic de les barreres entre dos conceptes contemplats com hermètics i dicotòmics: l'esfera pública vs esfera privada de les persones. Per a l'autora aquesta dicotomia neix amb el Patriarcat, i el Patriarcat neix alhora amb la paternitat, des del moment que un home pot dubtar de la genètica que porta la seva descendència... fumem i correm, en contra dels paranys d'aquest sistema, en la recerca d'un nou imaginari que ens posi a tots i totes, en el mateix punt de partida.

* Aquesta foto que he trobat per internet és realment molt significativa, jo també la veig així: unes ulleres que la fan viure i veure el món des de l'extravagància, l'excentricitat i l'atreviment.

4 comentaris:

Glow ha dit...

i sobretot, no paris de córrer i no et deixis atrapar mai!!!

lasoniete ha dit...

jajajajajajaj aquest missatge no l'oblidarem mai!

Carles ha dit...

Hi ha qui ni fuma ni corre, eh ! XD

lasoniete ha dit...

jajajajajjajajajajajajajjajjajja i hi ha qui li sobra l'ingeni...!!!!